Tort z gotowym kremem czekoladowym

                                                                                                        kuchniatozamalo.blogspot.com

Jeśli już mamy gotowy biszkopt i brak pomysłu na wykończenie a do tego dostaliście telefon, że za moment będą goście pod drzwiami, polecamy najszybszą opcję na smaczny torcik czekoladowy.
Pomimo, iż nie jesteśmy zwolenniczkami wykorzystywania gotowców to od czasu do czasu możemy się skusić aby coś nowo pojawiającego się na rynku wypróbować.



Nasz przygotowany biszkopt kroimy na połowę. Jeśli lubimy coś bardziej wyrazistego w smaku, i nie jedzą tortu dzieci,  skrapiamy biszkopt delikatnie rumem lub innym alkoholem. 



Kupujemy dowolny krem do tortów o smaku czekoladowym lub o każdym innym smaku który lubimy, który przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. W naszym przypadku kupiłyśmy krem firmy Cykoria S.A. , który możemy serdecznie wszystkim polecić.

Poszłyśmy oczywiście też o krok dalej. Zrobiłyśmy krem na mieszance mleka i śmietany 30% w proporcjach 50% mleka - 50% śmietany. Krem stał się jeszcze bardziej aksamitny i pulchny.

Smarujemy tort kremem i składamy w całość. Dekorujemy według własnego uznania.

Schładzamy w lodówce.

Idealny i szybki torcik do popołudniowej kawki.

:)





Komentarze

Popularne posty