Sałatka z uszkami i sosem czosnkowym
kuchniatozamalo.blogspot.com
Kolejna propozycja sałatki imprezowej i nie tylko. Idealna dla miłośników czosnkowego smaku i aromatu. Szybka i banalnie prosta w przygotowaniu. Możemy ją przygotowywać przez cały rok kalendarzowy, gdyż składniki są ogólnodostępne codziennie.
Składniki
- około 500 g uszek z mięsem ( mogą być mrożone ),
- ogórek zielony,
- 2 pomidory,
- 200 g szynki konserwowej,
- 1-2 ząbki czosnku,
- 3-4 łyżki majonezu,
- 1 łyżka gęstej śmietany,
- sól, pieprz.
Uszka gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy. Przekładamy do miski.
Szynkę, ogórka i pomidory kroimy w kosteczkę. Dodajemy do uszek. Czosnek przeciskamy przez praskę lub trzemy. Majonez mieszamy ze śmietaną i czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Polecamy!!!
Kolejna propozycja sałatki imprezowej i nie tylko. Idealna dla miłośników czosnkowego smaku i aromatu. Szybka i banalnie prosta w przygotowaniu. Możemy ją przygotowywać przez cały rok kalendarzowy, gdyż składniki są ogólnodostępne codziennie.
Składniki
- około 500 g uszek z mięsem ( mogą być mrożone ),
- ogórek zielony,
- 2 pomidory,
- 200 g szynki konserwowej,
- 1-2 ząbki czosnku,
- 3-4 łyżki majonezu,
- 1 łyżka gęstej śmietany,
- sól, pieprz.
Uszka gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy. Przekładamy do miski.
Szynkę, ogórka i pomidory kroimy w kosteczkę. Dodajemy do uszek. Czosnek przeciskamy przez praskę lub trzemy. Majonez mieszamy ze śmietaną i czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Polecamy!!!
Komentarze
Prześlij komentarz