Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą Delekta

                                                                                                     kuchniatozamalo.blogspot.com

Gdy goście dzwonią, że będą za godzinkę na kawie, warto mieć asa w rękawie w postaci gotowego ciasta w proszku. Tym razem wypróbowałyśmy ciasto bardzo czekoladowe z dodatkiem belgijskiej czekolady firmy Delecta.


Szybkie w przygotowaniu a do tego duża porcja. Dodajemy tylko jajka, wodę i tłuszcz. Nie może się nie udać. Czasem faktycznie warto wypróbować coś innego. Po upieczeniu i wystudzeniu dekorowałyśmy całość roztopioną w kąpielą wodnej mleczną czekoladą. Żałujemy tylko, że całości nie przełożyłyśmy jakimś pysznym kremem, który byłby uzupełnieniem tego pysznego ciasta.
Ciasto również świetnie nadaje się na babeczki. 

Gorąco polecamy.









Komentarze

  1. Wlasnie robie to ciasto z podwójnej porcji i jestem ciekawa jak wyjdzie .Dodalam skorke pomaranczowa.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty