Pizza z kiełbasą śląską
Kuchniatozamalo.blogspot.com
Sobota wieczór. Najlepszym i expresowym daniem na kolację jest pizza. W szczególności gdy mamy za dużo naszego ciasta z pasztecików i nie wiemy co z nim zrobić. Stąd pomysł na szybką pizzę
z kiełbasą śląską.
Składniki
- ciasto z przepisu na paszteciki,
- 2 śląskie kiełbasy,
- ser żółty w plasterkach,
- 20 dag pieczarek,
- mała cebula,
- ząbek czosnku,
- 1 pomidor,
- 1/2 opakowania sera feta,
- przecier pomidorowy,
- przyprawa do pizzy.
Ciasto rozwałkowujemy, wykładamy na uprzednio posmarowaną olejem foremkę. Podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 min. W tym czasie kroimy kiełbasę w plasterki. Warzywa kroimy w kostkę i mieszamy ze sobą. Podpieczony spód smarujemy przecierem pomidorowym, układamy na nim plasterki sera żółtego, następnie plasterki naszej kiełbasy śląskiej. Na wierzch wysypujemy nasze warzywa i dekorujemy pokrojoną w kostkę fetą. Całość oprószamy przyprawą do pizzy. Możemy również delikatnie posolić i popieprzyć.
Pieczemy całość około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Domowa pizza gotowa w parę chwil.
Smacznego!!!
Sobota wieczór. Najlepszym i expresowym daniem na kolację jest pizza. W szczególności gdy mamy za dużo naszego ciasta z pasztecików i nie wiemy co z nim zrobić. Stąd pomysł na szybką pizzę
z kiełbasą śląską.
Składniki
- ciasto z przepisu na paszteciki,
- 2 śląskie kiełbasy,
- ser żółty w plasterkach,
- 20 dag pieczarek,
- mała cebula,
- ząbek czosnku,
- 1 pomidor,
- 1/2 opakowania sera feta,
- przecier pomidorowy,
- przyprawa do pizzy.
Ciasto rozwałkowujemy, wykładamy na uprzednio posmarowaną olejem foremkę. Podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 min. W tym czasie kroimy kiełbasę w plasterki. Warzywa kroimy w kostkę i mieszamy ze sobą. Podpieczony spód smarujemy przecierem pomidorowym, układamy na nim plasterki sera żółtego, następnie plasterki naszej kiełbasy śląskiej. Na wierzch wysypujemy nasze warzywa i dekorujemy pokrojoną w kostkę fetą. Całość oprószamy przyprawą do pizzy. Możemy również delikatnie posolić i popieprzyć.
Pieczemy całość około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Domowa pizza gotowa w parę chwil.
Smacznego!!!
Komentarze
Prześlij komentarz