Kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem - Winiary

                                                                                                     kuchniatozamalo.blogspot.com


Pomysł na obiad z "torebki". Coś na szybko. Kotleciki w sosie z zielonym pieprzem. Myśmy jednak zamiast schabu użyły polędwiczek wieprzowych. Same robimy polędwiczki w sosie z zielonym pieprzem ale stwierdziłyśmy, że warto będzie spróbować gotowej wersji, którą proponuje nam firma Winiary. Nie zawiodłyśmy się, wyszło inaczej ale również pysznie.



Do przygotowania wystarczy 60 dag schabu, 200 ml wody i 50 ml śmietany. 
Schab lub jak w naszym przypadku polędwiczki delikatnie rozbijamy, wkładamy do załączonego woreczka. Mięso zalewamy 200 ml wody z rozrobionym proszkiem z przyprawami. Spinamy woreczek, obracamy delikatnie w nim mięso, żeby całe przeszło sosem. 



Całość pieczemy w piekarniki przez około 40-45 min nagrzanym do temperatury 180-200 stopni. 
Po upieczeniu przekładamy całość do naczynia, dodajemy śmietanę i gotowe.

Podajemy z pure z ziemniaków i dowolną surówką.

Mięso jest naprawdę delikatne i kruche a sos bardzo dobry. 

Polecamy na szybki obiadek.

Komentarze

Popularne posty