Sałatka wiosenna
Kuchniatozamalo.blogspot.com
Czas na nowalijki. Uwielbiamy je wiosną i wczesnym latem. Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna sałatka do chlebka lub jako datek do obiadu.
Składniki
dla 4 osób
- pęczek rzodkiewki,
- 1 zielony ogórek,
- 2 ogórki kiszone,
- 2 jajka na ugotowane twardo,
- pół pęczka cebulki zielonej,
- 1/2 puszki groszku zielonego opcjonalnie,
- 2 łyżki majonezu,
- 4 łyżki śmietany 12%,
- sól, pieprz.
Ogórek zielony i kiszone, rzodkiewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek szatkujemy, jajka kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki wsypujemy do miski. Możemy opcjonalnie dosypać odcedzony, groszek zielony. Dodajemy śmietanę i majonez. Mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Podajmy jako dodatek do obiadu lub kolacji.
Polecamy.
Czas na nowalijki. Uwielbiamy je wiosną i wczesnym latem. Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna sałatka do chlebka lub jako datek do obiadu.
Składniki
dla 4 osób
- pęczek rzodkiewki,
- 1 zielony ogórek,
- 2 ogórki kiszone,
- 2 jajka na ugotowane twardo,
- pół pęczka cebulki zielonej,
- 1/2 puszki groszku zielonego opcjonalnie,
- 2 łyżki majonezu,
- 4 łyżki śmietany 12%,
- sól, pieprz.
Ogórek zielony i kiszone, rzodkiewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek szatkujemy, jajka kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki wsypujemy do miski. Możemy opcjonalnie dosypać odcedzony, groszek zielony. Dodajemy śmietanę i majonez. Mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Podajmy jako dodatek do obiadu lub kolacji.
Polecamy.
Komentarze
Prześlij komentarz