Sałatka wiosenna

                                                                                                     Kuchniatozamalo.blogspot.com

Czas na nowalijki. Uwielbiamy je wiosną i wczesnym latem. Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna sałatka do chlebka lub jako datek do obiadu.

Składniki
dla 4 osób
- pęczek rzodkiewki,
- 1 zielony ogórek,
- 2 ogórki kiszone,
- 2 jajka na ugotowane twardo,
- pół pęczka cebulki zielonej,
- 1/2 puszki groszku zielonego opcjonalnie,
- 2 łyżki majonezu,
- 4 łyżki śmietany 12%,
- sól, pieprz.

Ogórek zielony i kiszone, rzodkiewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek szatkujemy, jajka kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki wsypujemy do miski.  Możemy opcjonalnie dosypać odcedzony, groszek zielony. Dodajemy śmietanę i majonez. Mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.

Podajmy jako dodatek do obiadu lub kolacji.

Polecamy.


Komentarze

Popularne posty