Zupa jarzynowa z mrożonki Poltino
kuchniatozamalo.blogspot.com
Jeśli nie mamy czasu ani możliwości skomponowania bukietu warzyw do zupy jarzynowej, świetną alternatywą są mrożonki wieloskładnikowe. Szybkie w przygotowaniu, smaczne w smaku, do tego nie za drogie. Warzywa mrożone mają również wiele cennych składników odżywczych.
Składniki
dla 4 osób
- 1 opakowanie dowolnej mrożonki na zupę,
- 500 dag kości wieprzowych lub 2,5 litra dowolnego bulionu,
- 15 dag makaronu muszelki,
- mały kubek śmietany,
- sól, pieprz.
Myśmy wykorzystały mrożonkę 9 - cio składnikową firmy Poltino.
Jeśli nie mamy czasu ani możliwości skomponowania bukietu warzyw do zupy jarzynowej, świetną alternatywą są mrożonki wieloskładnikowe. Szybkie w przygotowaniu, smaczne w smaku, do tego nie za drogie. Warzywa mrożone mają również wiele cennych składników odżywczych.
Składniki
dla 4 osób
- 1 opakowanie dowolnej mrożonki na zupę,
- 500 dag kości wieprzowych lub 2,5 litra dowolnego bulionu,
- 15 dag makaronu muszelki,
- mały kubek śmietany,
- sól, pieprz.
Myśmy wykorzystały mrożonkę 9 - cio składnikową firmy Poltino.
Do garnka wlewamy około 2,5 litra wody, dodajemy kości i gotujemy z nich wywar. Jeśli mamy gotowy bulion to wlewamy go do garnka i zagotowujemy. Gdy bulion wrze wrzucamy do niego mrożone warzywa. Gotujemy do miękkości około 15-20 minut. Następnie wrzucamy do zupy makaron i gotujemy do miękkości makaronu całość. Dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy zieloną pietruszką lub koperkiem.
Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz