Ślimaczki z ciasta francuskiego
kuchniatozamalo.blogspot.com
Prosty i ciekawy sposób na szybką ciepłą kolację. Ciasto francuskie na ostro. Szybkie w przygotowaniu i przepyszne w smaku. Alternatywa dla pizzy.
Składniki
na 12 sztuk
- 1 opakowanie ciasta francuskiego,
- 1 opakowanie tartej mozzarelli,
- 20 dag pieczarek,
- 20 dag salami lub innej wędliny,
- 1 cebula,
- ogórek konserwowy,
- Przecier pomidorowy lub ketchup do posmarowania,
- sól, pieprz, zioła prowansalskie.
Ciasto rozwijamy, smarujemy przecierem pomidorowym lub ketchupem. Układamy plasterki wędliny, następnie pokrojone pieczarki, cebulkę w kostkę oraz paski ogórka. Następnie całość posypujemy startą mozzarellą. Posypujemy ziołami, solą i pieprzem.
Ciasto z dodatkami zwijamy w rulon, który następnie dzielimy na 12 części. Wkładamy ruloniki do foremki na babeczki uprzednio posmarowane tłuszczem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15-20 min.
Smacznego!!!.
Komentarze
Prześlij komentarz