Pasta z makreli
kuchniatozamalo.blogspot.com |
To, że lubimy proste i tanie przepisy, na pewno już nie raz udało się dostrzec na naszym blogu. Dlaczego? Ponieważ takie przepisy nie odbiegają smakiem, od potraw przygotowywanych przez wiele godzin, a są świetnym rozwiązaniem na ciekawy posiłek dla zapracowanych rodzin. Dzisiaj błyskawiczna pasta z makreli, domowa, puszysta i smaczna.
Składniki:
- 1 makrela wędzona,
- 2 jajka,
- 2-3 ogórki konserwowe,
- 1 mała cebula,
- 1 łyżka majonezu,
- sól, pieprz.
Makrelę obieramy ze skóry, z ości i rozgniatamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo, trzemy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do makreli. Ogórek konserwowy trzemy na tarce o grubych oczkach, odcedzamy i dodajemy do reszty. Cebulę obieramy, kroimy bardzo drobno i również dodajemy do pozostałych składników. Na koniec łączymy składniki 1 łyżką majonezu, tylko by składniki się związały, zbyt duża ilość majonezu zabija smak makreli. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Polecamy.
Komentarze
Prześlij komentarz