Sałatka z makaronu ryżowego
kuchniatozamalo.blogspot.com
Lekka sałatka zrobiona z makaronu ryżowego. Idealny pomysł na domowe imprezy i nie tylko. Bardzo dobrze sprawdza się jako dodatek do grilla. Prosta w przygotowaniu i pyszna w smaku. Nie jest to w 100% nasz przepis a zapożyczony ze strony Doradca Smaku i lekko zmodyfikowany przez nasz duet.
Składniki
- 1 opakowanie makaronu ryżowego,
- 1 puszka kukurydzy,
- 1/2 puszki groszku zielonego,
- 1 por,
- 20 dag szynki konserwowej,
- 15 dag żółtego sera,
- 3 łyżki majonezu,
- 2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego,
- sól, pieprz.
Makaron przygotowujemy według przepisu z opakowania. Szynkę i ser kroimy w kosteczkę, por w paseczki, kukurydzę i groszek odcedzamy. Wszystkie składniki dodajemy wystudzonego makaronu.
Majonez mieszamy ze śmietaną lub jogurtem. Dodajemy do reszty. Całość mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Polecamy!!!
Komentarze
Prześlij komentarz