Smażona ryba z surówką z kiszonej kapusty i ziemniakami
kuchniatozamalo.blogspot.com
Wielu z nas ryby traktuje po macoszemu. Niestety robimy duży błąd. Powinna się on jak najczęściej znajdować w naszych menu.Dzisiaj nasza propozycja tradycyjnego obiadu ze smażoną rybką obtoczoną panierką z sucharków ziemniakami z wody i surówką z kapusty kiszonej.
Składniki
dla 4 osób
- 4 kawałki dowolnej ryby,
- 10 dag sucharków,
- 1 jajko,
- sól,
- cytryna.
Sucharki mielimy na miał. Rybę jeśli jest mrożona - rozmrażamy. Na papierze do pieczenia układamy kawałki ryby, solimy i skrapiamy obficie sokiem z cytryny z każdej strony. Zostawiamy na 15 min.
Kawałki ryby moczymy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w mielonych sucharkach.
Smażymy na oleju lub maśle za złoty kolor z każdej strony.
Składniki na surówkę
- 500 g kiszonej kapusty,
- 1 jabłko,
- 1 marchewka,
- 1 cebula,
- 4-5 łyżek oliwy,
- sól, pieprz, cukier.
Kapustę kroimy w kostkę. Dodajemy do niej pokrojoną w kostkę cebulę i startą na tarce marchew z jabłkiem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Wlewamy oliwę. Całość mieszamy.
Usmażoną rybkę podajemy z surówką i ziemniakami z wody.
Polecamy.
Wielu z nas ryby traktuje po macoszemu. Niestety robimy duży błąd. Powinna się on jak najczęściej znajdować w naszych menu.Dzisiaj nasza propozycja tradycyjnego obiadu ze smażoną rybką obtoczoną panierką z sucharków ziemniakami z wody i surówką z kapusty kiszonej.
Składniki
dla 4 osób
- 4 kawałki dowolnej ryby,
- 10 dag sucharków,
- 1 jajko,
- sól,
- cytryna.
Sucharki mielimy na miał. Rybę jeśli jest mrożona - rozmrażamy. Na papierze do pieczenia układamy kawałki ryby, solimy i skrapiamy obficie sokiem z cytryny z każdej strony. Zostawiamy na 15 min.
Kawałki ryby moczymy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w mielonych sucharkach.
Smażymy na oleju lub maśle za złoty kolor z każdej strony.
Składniki na surówkę
- 500 g kiszonej kapusty,
- 1 jabłko,
- 1 marchewka,
- 1 cebula,
- 4-5 łyżek oliwy,
- sól, pieprz, cukier.
Kapustę kroimy w kostkę. Dodajemy do niej pokrojoną w kostkę cebulę i startą na tarce marchew z jabłkiem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Wlewamy oliwę. Całość mieszamy.
Usmażoną rybkę podajemy z surówką i ziemniakami z wody.
Polecamy.
Komentarze
Prześlij komentarz