Pasta jajeczna

                                                                           kuchniatozamalo.blogspot.com


Ten przepis na pastę jajeczną to wspomnienie z lat 80-tych. Dokładnie wczasów zimowych w Borowicach nieopodal Karpacza w Ośrodku wczasowym Fampa. Pewnego dnia dostaliśmy na śniadanie pastę jajeczną. Do dzisiaj pomimo uprzedzenia do margaryn pastę tę serwuję we własnym domu.

Składniki
- 5 jajek,
- 1/4 opakowania margaryny  około 200 g ( Delma, Rama, Masło roślinne ),
- szczypiorek lub cebulka zielona,
- sól, pieprz.

Jajka gotujemy na twardo, trzemy na tarce o małych oczkach lub rozgniatamy widelcem. Dodajemy pokrojoną drobno cebulkę lub szczypiorek. Dodajemy margarynę, mieszamy wszystko do połączenia składników. Doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy na pieczywie lub na grzankach.

Mam nadzieję, że taka pasta wprowadzi Was w dobry nastrój i pozwoli powspominać stare czasy.

Komentarze

Popularne posty