Pasta serowo- jajeczna z czosnkiem

kuchniatozamało.blogspot.com 
Moja propozycja kojarzy mi się z kolei z letnimi wieczorami przy grillu, gdy przypieczone, ciepłe kromki chleba, smarujemy właśnie tą pastą. Nadaje się ona jednak także do smarowania codziennych kanapek, czy tostów. Chyba nie znam osoby, której nie posmakowała, a przygotowanie jej zajmuje naprawdę kilka minut. Pasty są świetną alternatywą dla tradycyjnych kanapek z wędliną.


Składniki:
 
- 100g żółtego sera,
- 2 jajka,
- 3 ząbki czosnku,
- 2 łyżki majonezu,
- 1 łyżeczka masła (opcjonalnie),
- sól, pieprz.


Jajka ugotuj na twardo i wraz z serem zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Obrany czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj majonez, szczyptę soli i pieprzu i dokładnie wymieszaj. Można dodać łyżeczkę masła, nadaje ono przyjemnego zapachu. Pastą możesz posmarować ulubione przez ciebie pieczywo.


Polecam.




Komentarze

Popularne posty