Roladki z szynki i sera
kuchniatozamalo.blogspot.com
Szybka imprezowa przekąska sprawdza się na na każdej imprezie. Niewiele składników i niewiele pracy a efekt bardzo przyjemny wizualnie i smakowo. Roladki z sera i szynki z dwoma farszami. Łagodnym i ostrym.
Składniki:
- 20 dag szynki konserwowej w plasterkach,
- 20 dag sera żółtego w plasterkach,
- 4 jajka,
- 2 serki topione,
- chrzan tarty,
- majonez,
- prażone ziarenka słonecznika i dyni lub mix Chrupiąca sałatka firmy Bakalland,
- sól, pieprz, cukier.
Przygotowujemy 2 farsze.
1. Gotujemy jajka na twardo. Rozgniatamy je widelcem lub trzemy na tarce o małych oczkach. Dodajemy chrzan ( wg uznania jak ostre lubicie smaki ), 1 łyżeczkę majonezu. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru.
2. Do miski wkładamy 2 serki topione, rozgniatamy je widelcem. Dodajemy chrupiące ziarenka dyni i słonecznika również wg uznania jak bardzo mają nam chrupać w farszu.
Na stole rozkładamy szynkę i ser. Smarujemy naszymi farszami i zwijamy w efektowne roladki.
Polecamy.
Szybka imprezowa przekąska sprawdza się na na każdej imprezie. Niewiele składników i niewiele pracy a efekt bardzo przyjemny wizualnie i smakowo. Roladki z sera i szynki z dwoma farszami. Łagodnym i ostrym.
Składniki:
- 20 dag szynki konserwowej w plasterkach,
- 20 dag sera żółtego w plasterkach,
- 4 jajka,
- 2 serki topione,
- chrzan tarty,
- majonez,
- prażone ziarenka słonecznika i dyni lub mix Chrupiąca sałatka firmy Bakalland,
- sól, pieprz, cukier.
Przygotowujemy 2 farsze.
1. Gotujemy jajka na twardo. Rozgniatamy je widelcem lub trzemy na tarce o małych oczkach. Dodajemy chrzan ( wg uznania jak ostre lubicie smaki ), 1 łyżeczkę majonezu. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru.
2. Do miski wkładamy 2 serki topione, rozgniatamy je widelcem. Dodajemy chrupiące ziarenka dyni i słonecznika również wg uznania jak bardzo mają nam chrupać w farszu.
Na stole rozkładamy szynkę i ser. Smarujemy naszymi farszami i zwijamy w efektowne roladki.
Polecamy.
Komentarze
Prześlij komentarz